Hoe werkt het?

Het schetsontwerp.

Het schetsontwerp is opgesplitst in een 'basis" en in een 'plus" ontwerp ("SO" en "SO+"). De basis variant is een zeer sober, maar doelmatig ontwerp. Hier worden bijvoorbeeld de huidige tegels hergebruikt, betonstenen toegepast in plaats van gebakken klinkers en wordt er geen extra impuls aan het groen gegeven. Wij voorzien dat we op dit moment te weinig geld hebben om de 'plus" variant uit te voeren. We gaan ons inzetten om hiervoor extra budget te regelen, onder andere via subsidies.

Geef uw mening

Net als vorige keer kunt u weer met vlaggetjes uw mening aangeven. Deze keer kunt u uw mening geven op het SO en het SO+ ontwerp. Door op de knoppen SO of SO+ te klikken wisselt u tussen beide ontwerpen. Plaats uw opmerkingen zoveel mogelijk bij het juiste ontwerp. U kunt bijvoorbeeld uw mening geven over het ontwerp en de materialen. Ook kunt u aangeven of uw suggesties goed zijn verwerkt en wat naar uw mening nog meer aandacht verdient. Tussen 16 september en 26 september kunt u uw reactie geven. Na 26 september kunt u de reacties nog wel lezen, maar niet meer reageren.

Vervolg

Op basis van uw reactie op de schetsontwerpen, samen met de opmerkingen van de gemeente, gaat LAOS Landschapsarchitecten aan de slag met het Voorlopig Ontwerp (VO). Na het VO volgt het definitieve ontwerp dat, als het mee zit, eind december klaar is. Ook na het VO komen we bij u terug om van u te horen of we nog op de goede weg zijn. Daarna wordt het definitief ontwerp voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Als ook het college akkoord is, en er voldoende geld is om het uit te voeren, dan worden daarna het bestek en de tekening gemaakt. De aannemer kan dan in het voorjaar van 2021 echt beginnen. De verwachting is dat de aannemer een paar jaar bezig is om de hele klus te klaren.

De fase waarin we ons nu bevinden is steeds actief

Heeft u verder nog vragen over 'Westlaren: klaar voor de toekomst?" Neem dan contact op met de nieuwe projectleider Marcel Folkerts van de gemeente Tynaarlo. Hij is telefonisch bereikbaar 0592 - 266 662